det går framåt

Skriver och skriver. Än så länge har jag saker under kontroll med tentan. Men lite stress känner jag ändå. Måste vara superflitig idag. Imorrn ska nämligen Maria få ut sin födelsedagspresent, en dag som hon komponerat helt själv. Det blir fin frukost, bowling, centralbadet, drink och middag.. Skönt med paus från tentan.. Och på lördag får jag den riktiga belöningen. Syfestival! Alltid lika trevligt, dock krävs det mycket pengar. Och på söndag blir det 2års firande med jazzbrunch på södra teatern. mums.
Och ikväll syjunta såklart!!
Nu ska jag återgå till att jämföra liberalfeminism med radikalfeminism.

hemtenta

Nu känner jag mig riktigt duktig. Har börjat på hemtentan...typ.. Har öppnat ett dokument, sparat det som hemtenta och lagt in ett sidhuvud.. Det var ju bra. Hoppas jag kommit längre imorrn kväll. Säkert..

en erfarenhet rikare..

Floating var helt underbart. Svårt att beskriva. Visste ju inte vad jag skulle vänta mig. Men det var verkligen tyngdlöst. Det var som att sväva. Provade att lyfta upp armen och det var helkonstigt. Den kändes som om den vägde 20kg ovan vattenytan, som att den drogs neråt. Att lyfta upp benet var för tungt för att lyckas med. 

tyngdlösheten ska testas

Imorgon ska jag testa om detta stämmer... återkommer med rapport.

I flytariet blir du tyngdlös som i rymden. Då slappnar alla muskler av, blodcirkulationen kommer igång även i de spända eller smärtande musklerna. Hjärnan får då kapacitet över att producera välgörande signalsubstanser som serotonin, tillväxthormoner, immunförsvarsämnen m.m. Floating ger lika djup vila som 6 timmars sömn. Stresshormonet adrenalin minskar drastiskt. /alternativhälsan





 


nagellack, biltullar och syhörna

Sedan igår har jag knallrosa naglar. Mycket spännande tycker jag, eftersom jag aldrig brukar ha färgat nagellack. Man blir så medveten om sina naglar också. Imorse när jag vaknade (jag hade glömt bort mina fina naglar under natten) blev jag genast mycket gladare när jag såg de rosa ändarna på fingrarna. Nagellacket ska matcha klänningen som jag sytt till kvällens 60års kalas och jag är så stolt för det är exakt samma nyans. (tack Marie för hjälpen med måttagning, provningar och idéer till klänningen, utan dig ingen klänning)

Igår lånade jag och Maria bilen för att först ta oss till Ropsten och sveriges största myrornabutik. Ropsten ligger som bekant precis mellan stockholm och Lidingö. Och när man inte riktigt tycker att kartan som vi hade stämmer överrens med omgivningen hamnar man lätt ute på Lidingöbron, in i stan igen, ut till Lidingö osv. Passerade biltullarna 7 gånger på denna tripp. Visst är det bra med biltullar, fast inte när man åker fel..

Efter detta äventyr körde vi söderöver mot IKEA. Alltid lika trevligt. Nu ska vi möblera om igen och jag kommer få världens bästa syhörna. Så imorrn kväll ska här bäras möbler mellan rummen och dekorera och göra fint.

Nu ska jag njuta lite mer av mina fina naglar. Adjö!

friskvårdare kan också sy..

Var i Gävle i helgen. För att ladda inför schlagern sydde vi kläder. Vi hittade jättebilliga svarta t-shirts på Ohlssons tyger, köpte glittriga tyger och började skapa. Efter mycket kreativa tankar, impulsklippningar, prestationsångest och många skratt blev vi så här snygga. Väldigt roligt hade vi i alla fall.

image169

...och lite friskvårdshumor

Vad är Queer och en rap i örat..

I eftermiddag sätter jag mig på tåget med min nya vän boken Vad är Queer? och beger mig till Hella. Där finns även världens bästa Sara och imorrn dyker Jenny och Isabella upp. Äntligen ska friskvårdarna få ses och äta massa mat, kramas, skvallra, mysa, promenera och se på schlager. Det är dumt att ens bästaste bor så långt bort.
I natt drömde jag om denna helg. Jag hade satt mig på tåget och när jag klev av var jag i Malmö. Jag insåg att jag då skulle komma 7 timmar försent till Gävle och missa hela helgen. Var mycket lättad när jag vaknade i min säng i sthlm. Så jag ska försöka sätta mig på rätt tåg i eftermiddag.

Här om dagen fick jag en rap i örat av en kvinna som gick förbi mig inne på Åhléns. Vad är det med alla dessa äckliga människor som
äter sitt snor och som i Saras blogg släpper äggfisar? Jag är förföljd.. Hoppas jag överlever Gävle där hela staden luktar äggfis..