sommarljud och deklaration

Nu ligger jag på soffan, balkongdörren står öppen och släpper in varma vindar och ljudet av kubb. Då är det sommar. Det är något speciellt med kubbljud.

Tidigare ikväll var jag på skatteverkets träff för oss näringsidkare som ska deklarera för första gången. Mycket siffror och rutor som ska fyllas i. Lite klarhet gav det dock, men tror jag väntar till tisdag med det där.





söndag

Våra krukor spelar musik i badkaret. Det man inte fått lära sig av sin mor får man lära sig av sin tjej. Att lerkrukor ska stå i vatten innan man planterar i de var en nyhet för mig. och oj så roligt det låter när luften går ut leran. Som musik. Nu ska vi snart få riktigt fint på vår balkong efter gårdagens IKEAbesök, tredje besöket på tre veckor...




Igår var vi ute. Var på connection vilket var sjukt roligt. Så mycket vackert folk det finns i gayvärlden. Lever i en ganska heterovärl utan att se så många likar i vardagen så då är det extra kul att komma ut och se min del av världen...

Paris i mitt hjärta


I söndags kom jag och min kärlek hem från fyra härliga dagar i paris. Jag har insett att jag levt i stor ovisshet. Jag har trott helt fel. Jag har i 23år trott att triumfbågen går över en väg, att bilarna alltså kör igenom den. Bilder kan verkligen totalluras. Jag är besviken. Dessutom trodde jag även att Eiffeltornet stod över vägen. Besviken igen.

image92

Vi ville ju såklart upp i Eiffeltornet. Vi planerade ju såklart att ta trapporna upp och när vi kom dit blev vi än mer säkra. Detta var den timtalslånga kön till hissen som dessutom kostade flera gånger så mycket. Är folk dumma i huvudet? Det skulle ju gå snabbare att ta 10 trappsteg, vila några minuter och sen ta en trappa till. Oförståeligt vad folk är dumma.

Uppe i tornet. Svettigt och segt i benen.
image94

dagens citat

Var och drack after noon tea med tjejerna på ett tea house i gamla stan och passade på att ta aprilnumret av QX med mig hem. I Sara "Bruden" Lövestams krönika vill jag citera:

"Jag blir hellre blängd på av mina medresenärer när jag kysser en flicka adjö, än bemött av välvilliga leenden när de tror att snubben vid min sida är han som ska dela min Volvo tills tingsrätten skiljer oss åt"


(Jag blir hellre hatad för den jag är än älskad för den jag inte är...)







Det är helt ok för mig...

Här i veckan pratade jag med en kollega om pride och sen sa hon kommentaren "Alltså det är helt ok för mig, jag har jobbat med många.... " (flator och bögar menade hon, men kunde inte få fram ordet) Läs denna Brudens blogg om detta fenomen.

Igår åkte Maria och jag med en annan kollega ner till Oskarshamn, vi liftade med de eftersom de skulle till Kalmar. Vi pratade såklart en del jobb och hon berättade om en händelse för någon vecka sedan.

Pojken: Killar som tycker om killar är töntar!
Förskoleläraren: Vem säger det?
Pojken: Min pappa
Förskoleläraren: Jag känner flera killar som tycker om killar och två av de är dessutom gifta med varandra.
Flickan: VA!? Vem hade brudklänningen?

Visst är det lite sött, men visst är det oxå väldigt tragiskt vad föräldrar trycker i sina barn och att heteronormen är så djupt förankrad redan då.

Nu ska vi fira påsk! ut i solen och njut.

Puss puss



födelsedagsrapport

Det har varit födelsedag. En mycket lyckad sådan. Gick upp kl.6 för att hinna äta födelsedagsfrukost med Maria.

Jobbade som vanligt och slutade halvtre. När jag kom hem överraskade Maria mig med födelsedagsfika och paket. mys

Sen började vi med matlagning och brödbak och fixande inför kvällens kalas. Alla kom och det blev väldigt lyckat. Kul och spännande att samla ihop vänner från helt olika ställen och så uppstår nya oväntade konstelationer.
Lördagen ägnades åt humörförstörande på IKEA. Varken trall till balkongen eller cd hylla hade de åt oss. Men på kvällen blev det iaf kalas hos Cissi. Mycket trevligt det med.
Söndagskvällen firade jag hemma i Enskede med lammsteksmiddag.

Idag efter jobbet kom jag hem, hämtade stavarna och gav mig ut på nordic walkingtur och hittade till Dreviken. Jättevacket sjö bara 12min gångväg härifrån. Såg framför mig många kvällspicnicar där i sommar. Hökarängen är nog inte så dåligt iaf.

Imorrn ger vi IKEA en ny chans, hoppas på bättre tur.