Klicka på länken och njut av vacker scenkonst

Familjen Bogren önskar en god jul

Hej och välkommen till familjen Bogrens julPRIDELÄNGTAN

Hela mitt liv har jag längtat. Och idag såg jag det underbara att PRIDEBILJETTERNA bara kostar ynka 400kr fram till nyår. Halva priset. WOW. Så det blev en julklapp till till mig. Jag får visst dyrast julklappar i år. Och på prides hemsida avslöjas att det är sista sommaren i Tanto, och jag kan inte låta bli att spekulera om var vi ska flytta. Det vore ju bra om vi flyttade pride till Gubbängsfältet. Det vore nära och bra. Ska tipsa prideledningen. Och i år ska det dessutom vara ett prideområde på stan oxå som är gratis. Men för att få lyssna på pärlorna i pridehouse (och att få dricka svindyr öl i en sandgrop med bögarna) så behövs ju biljett.
Dagens citat ur DN.


"Måste man bli kriminell för att få del av någon kul satsning här i Rinkeby. Vi som är duktiga och skötsamma betraktas bara som nördar. Vi får aldrig någonting"


ang. en satsning på ett samarbete mellan näringslivet och duktiga elever i Rinkeby. Så sant sagt. Bra grej!!

Jag har ett viktigt jobb

Denna vecka har jag blivit riktigt rörd på jobbet två gånger. I måndags kom två av invandrargymnasiekillarna som jag har haft i simskola och simmade. Helt frivilligt. När vi träffade de i september första gången hade ingen av de varit i en simhall. Ingen kunde simma. Några hade aldrig badat. När vi slutade för några veckor sedan var 4 st simkunniga (200m) och de flesta kunde hjälpligt ta sig fram. Och när de nu kommer frivilligt och simmar (hände två gånger denna vecka) och hälsar på oss (och säger till sin polare: det här är mina tränare..) och man ser lyckan i deras ögon kan man inte känna annat än stolthet. Ja, det var det jag ville säga!

Favvo i repris.

Började för några veckor sedan att läsa igenom hela 2006 i bloggen. Nu har jag kommit till 2007 och hittade detta underbara inlägg. Därför publicerar jag det igen. Varsågoda. Har sedan dess blivit en jäkligt bra story som berättats flertalet gånger.

Feb. 2007.
VARFÖR ÄR DÖRRMATTAN BORTA?

-Tårtan, jag måste erkänna. Det var jag som gjorde det. Förlåt, men jag blev rädd!

Klockan var runt nio och vi hade precis ätit klart middagen, då jag gick ut i regnet för att hämta min tvätt i tvättstugan. Tillbaks i porten tar jag upp nyckelknippan och letar fram rätt nyckel (alla ser likadana ut) sätter in den i låset. Den går inte att vrida om. konstigt, kanske fel nyckel tänker jag och tar ut den och konstaterar att det är rätt nyckel, och tänker Maria kanske aldrig låste. Känner på handtaget, öppnar dörren och kliver in. Varför har Maria tagit bort min dörrmatta, oj, det står massa konstiga skor innanför dörren. Det som känns som en evighet är nog bara nån sekund. En mansröst ropar -Hallå och jag stänger dörren fort och rusar upp med hjärtklappning till Maria och låser dörren snabbt. Jag var i chock!
 
Stackars Tårtan, jag vågade inte ge mig till känna, var så chokad över att jag gått in i fel lägenhet. FÖRLÅT!!

julstämning

Jag skapar vid symaskinen och lyssnar på SR klassisk jul på högsta volym. Helt underbart! Symaskinen går för fullt och jag var tvungen att stoppa mig själv för att ha nåt att göra på syjuntan imorn.

Helg helg helg, underbara helg!

Ana Maria kom igår och vi lunchade, gick hem, snackade skit, sov, åt middag, drack vin. Och oj vad jag glömt att det tar en timme för henne att sminka sig. Sen blev det flathäng hos Malin och Lina och mer vin och sen Momma. Galet kul. Underbar kväll.
I fredags fick jag post, bla en Frida Kahlo av fina
Lina som jag hade beställt, så nu pryder den min rosa hallvägg och ger energi. Och idag fick jag med Ana Maria på Hökarängen runt för att hämta paket, kläder och tyger. Ååå, så nu lyssnar jag på Robbie W och ska börja producera.


Julgospel

Imorgon torsdag ska Rainbow gospel fylla Allahelgonakyrkan tillsammans med Helga gospel och DIG! Kom gärna och lyssna till våra vackra och fartfyllda toner. kl.19 går startskottet. See u!

..och du! Det är jättegratis


jag brukar inte tvinga mina bloggläsare men denna måste verkligen ses. Björn Borg är modiga. Fantastiskt vackert.


Jul jul strålande jul

Jag var på konstfacks julmarknad igår och råkade köpa julens dyraste julklapp...till mig själv. men jag kunde inte motstå denna vackra keramiktavla.


UMO

Gillar UMO.se reklam som rullar på stans bussar. Och så finns den på qx.se oxå. Ungdomansikten och en fråga. Och de är väldigt normbrytande det är bra. men så tänker jag är det bara för att den sitter på en gaysite? Säkert. Jaja.

- Hur berättar jag för mina föräldrar att jag är heterosexuell?
- Ska jag (en tjej) berätta för min kompis att jag är kär i henne?
- Min kompis, han har slutat äta..