skummisar i krökarängen

Kom hem till Hökarängen för ett tag sen och när jag cyklar in mot porten ser jag en kille som står vid porten bortanför mig. han har mobilen vid örat och kommer mot mig. (efter inbrottet känns alla skumma)

-Har du numret till SOS alarm?
-112, eller vad menar du?
-Ja SOS alarm!?
-112 , Vad är det som har hänt?
- Jag har tappat bort mitt barn!
-OJ, när då?
- För en timme sedan, vi åkte bil.
- hmm
- Ja hon tappade örat. Hon hade ingen hjälm.
(här börjar jag ana viss skumhet hos mannen)
- Går cykeln bra?
- Ja.
- Problemet är egentligen att jag ska till en kompis men har glömt koden.
- Det är ingen kod!
- Men det går ju inte att öppna dörren, prova själv?

Så mycket skumma folk som rör sig här runt. Ska ta och sova snart, mina lördagskvällar är ju som bekant väldigt roliga eftersom jag ska upp i ottan varje söndag. Men snart är det jul och till våren ska jag ha bättre schema hoppas jag.
Nu är jag glad. Pratat med Brorsan på msn med webkamera. Trevlig prick det där, han är bara så lik pappa. Lär mig inte det...

Puss och kram/A

lägenhetsinbrott

när jag skulle gå till affären för att panta burkar idag såg jag att lägenhetsdörren längst ner i huset stod halvöppen och när jag kom tillbaka såg jag att den var uppbruten. Ringde sthlms hem och en tråktant svarade och verkade inte alls bry sig. Har du vart och plingar på frågade hon! Hur dum får man bli. Trodde hon att lilla jag skulle gå och plinga på en lägenhet som står uppbruten. Nej tack. Men bara efter några minuter var sthlmshem på plats med en bil så det är ju alltid nåt.


Igår var en trevlig dag. Fick mejl som vi väntat på länge och ikväll ska vi sjösätta vårt projekt. Kommer bli så bra och på måndag får vi förhoppningsvis klartecken från de som bestämmer... Var tvungen att tänka lite efter det mejlet så jag bestämde mig för att promenera från tekniska till skanstull då marie och jag skulle träna. mycket skön promme på exakt en timme och så var jag lagom uppvärmd inför gympasset. Har vart så duktig denna vecka. Gymat två gånger, haft tre barngympapass (fem kvar innan veckan är slut), promenerat och så lämnade jag blod igår. Värvade marie och fick en kryssning med BIRKA som inte kan utnyttjas då jag inte har åldern inne.

Nu ska jag fixa ordning här innan jag ska åka evighetstunnelbana till Vällingby. Ska bara ta 45 min men oftast en timme... Så mysigt så...

Trevlig helg kamrater, glöm inte hälsomässan i helgen!!!

/A

dagens svammel, man kan inte alltid skriva om vettiga saker.

hemtentan är ängligen klar. Dock tog det fram till kl. 18.47 innan jag satta mig vid datorn.


Var och gymmade vid lunchtid med Marie, sen hem till henne på lyxlunch som hennes misshandlade pöjk stod för (tack så mycket för maten).


Planen var sedan att gemensamt gå och 
ge blod men såklart stänger de kl. 14 på måndagar så vi fick vända.


Blev en lite shoppingrunda i Ringen och jag inhandlade årets första juleklapp.


Igår upptäckte jag att idrottsbokhandeln är en drog och jag blev snabbt medlem och gjorde av med en mindre förmögenhet . Så om nån vill ge mig en trevlig julklapp så är det ett bra tips. Men passa dig, man blir lätt fast!

Aubergine kostar nu 5kr/kg på Vi Matdax i hökis C och åbbe som är min favvo. Skulle kunna leva på det. Galet billigt, galet gott!!!

"Tårtan" under mig spelar melankolisk piano på stereon så jag kommer i stämning för kvällen, tack för det. Tror han är lite döv. Aktuelltgingeln dånade kl.21.

Hemtentan är som sagt klar och jag firar med chai och pepparkakor. Kom idag på att man kan hälla mjölk direkt i tekannan så slipper man krångla vid soffbordet. Jag är så smart.

Igår när vi skulle sova störde jag Maria i hennes insomning med en sån klok upptäckt.
"Undra om det stod 2 Ever 4 ever på nåt kort till Eva och Efva när de gifte sig." isåfall vore det rätt vitsigt. Jag är så klok ibland.

Nu ska jag sluta svamla, men jag kände ett behov av det. Förlåt. Men du får skylla dig själv att du ägnade tid till att läsa. Om du vill läsa en mer vettig blogg så leta i min länklista. Mina vänner är bättre på det här än jag.

Sov gott!


örebro

Vi var i Örebro igår jag och min poetfru. Trevligt. Upp i ottan men det var det nog värt. Väl inne på slottet hamnade vi i Åsa fhsks monter och Birgitta som var där och gjorde reklam för skrivarlinjen. Ganska snart satt vi och lyssnade på Lärare Janne som inspirerade om skrivande och sen dags för Ana Maria, Frida, Nathalie och Isak att ta plats för scen för utmärkt poesi. De är så bra. Mycket skoj att träffa de igen, det var ju ett tag sen.

Dagen rullade på i konstiga seminarier och en föreläsning med Mikael Niemi. Vilken man. Vilken berättare. Avslutade bokmässan med att höra om boken kom ut- Berättelser från Garderoben. Sorgliga, lyckliga roliga historier om personers komma ut process.

Äntligen fick vi sushi. Mums. På tåget hem klev två idioter på tåget. 2 kanske 19åriga killar med varsin öl i handen och satt och idiotade sig. Jag satt med ansiktet mot de och helt plötsligt skriker han åt mig. Sluta glo, jag hatar när folk glor på mig. Jag kan hälla den här över dig (och visade mig stolt sin öl)
Sen började homofobin att spruta ur deras munnar. Jag citerar: - Om man har aids eller har canser så säger man ju att man är sjuk, men är man bög säger man ju att det är normalt fast det är en sjukdom. - Och visar man att man är bög på stan då går det fan för långt, då säger det "smock" (han höjer knytnäven)
Om maria och jag hade visat får kärlek i den situationen hade vi nog varit rätt mosade nu. Sjukt att folk har så fruktansvärda åsikter. Två stackars pojkar från Västerås som skulle dricka öl i Sthlm. kan inte vara lätt.

Nu ska jag skriva klart min hemtenta. Nej det var nog lite överdrivet, men ska iaf försöka svara på alla frågor så jag är hyfsat klar när veckan börjar.

Ikväll ska jag och finaste på ANNA TERNHEIM!!!! Sitter och lyssnar på alla skivorna nu för att komma i stämning...

PUSS!

skämmiskudde




Bl
ir så arg på reklamen som går på TV som vill få folk att skänka pengar till förskning om hjärtsjuka. Nej jag blir inte arg på forskningen utan på vad som sägs. Det sitter en viktig man i läkarrock med stor bekymmersrynka i pannan och säger att med vår hjälp kan vi stoppa hjärt och kärlsjukdomarna. Pga forskning. Så fan heller. Allt handlar väl inte om bra mediciner och bra operation. Jo när skadan redan är skedd. Men med det stoppar vi inte de metabola sjukdomarna. Suck. Mer hälsofrämjande arbete åt folket... Annars blir jag arg!!! 
Och allt detta serverades jag till frukost.

Bättre att inte ha nån TV som i min lägenhet, man blir ändå bara arg. Igår hem från kören berättade Ylva om "skämmiskudden". Kuddar man har i soffan som man kan gömma ansiktet i när TVn blir för piiinsam. Underbart. Välbehövt, ofta!!!

Det ringde förresten en kvinna från radiotjänst förra veckan och frågade om jag kände till de. (Oerhört dum fråga)
Hon undrade om jag bodde med någon som betalar TVlicens.
-Nej, men jag har ingen TV 
-Men när ska du köpa en TV då?

Vill inte ha nån TV men lovade henne att berätta för henne när jag vill börja se på jobbiga reklamer om hjärtsjuka i min egen soffa. Snart kommer hon väl förbi och vill snoka reda på en TV, så besviken hon kommer att bli!
tv


HPB och ett friskvårdat huvud

Utbildad hälsoprofilbedömare efter några dagar på Åsa. Peppad till tusen, nu vill jag frälsa världen. Fast sen utanför friskvårdsbubblan inser man snabbt att det inte är så lätt, och jag tvivlar lätt på mig själv. Men jag ska försöka vara kvar i den euforin och "smida medan järnet är varmt". Jenny och jag ska blir stora.

Hälsopromotionskursen på distans har dragit igång, mycket spännande. Ska försöka få struktur på studierna nu efter all flyttning och renovering. Det har kommit lite efter. Men nu så...

I helgen kommer Sara vara här. Så gott att träffa henne igen efter 1 långt halvår. Hoppas på en bra helg, ska bara överleva gympan med barnen imorrn. Känns längesen sist eftersom det vart "lov". Kommer nog in i det.

/A

Bilder

Bilder från inflyttningsfesten i fredags...
m o a


                              


Min älskade poet!!



Min fina flickvän ska vara med i antologin Svensk poet -06. Så ballt. Är så stolt över henne.


Min kära poet

tack

Tack för kalaset kära vänner. Kul att ni kom och hoppas ni hade lika trevligt som jag. Det jag undrar nu är vad som hände med min matta? Varför är min lägenhet fylld av ludd? konstig matta. måste köpa en roller.

puss på er!

Nazist javisst!

Bokade tid hos hårgänget för nån vecka sen för jag tänkte göra mig snygg inför kvällen. Snygg? Nej. Snarare nazist! Det är hemskt. Får nog ställa in festen. Eller ta fram saxen och klippa lite själv. Har supersnaggat med några hårtussar bak i nacken. Ser helt galen ut. Blir rädd så fort jag ser en spegel.. Och  så hade de mage att ta 450pix för det oxå.... aldrig mer...