bio med mig själv



Kom i väg och såg filmen Little miss sunshine igår kväll. mycket bra film, rekomenderar!!! Mådde så bra efteråt.



 

Jag försov mig lite

En jobbvecka är över, känns helt skoj. Så skönt att jobba och än skönare att ha riktig helg. Haft en jättebra helg. Umgåtts med Marie och Erik. I fredags middag hos de och igår åt vi middag här. Sen blev det utgång med Marie, Karin och Andrea. Skoj skoj. Sen idag råkade jag sova lite för länge. Vaknade på tok försent och tänkte att det var lika bra att fortsätta att dega. Så skönt att ha långfrulle med en färsk DN och litervis med te.  

Vårt umgänge är rätt homogent. Känner knappt några mörkhåriga och än färre några som inte är födda i sverige. Den mesta utlänningen är isåfall min halvitalienska skånevän, fast det räknas ju knappt. Och en ålänning, fast det räknas väl än mindre... Ni räknas såklart, men kanske inte som utlänningar...
Som en sa: Det är bra att du är flata, för det har kännts lite pinsamt att inte ha några homon i bekantskapskrätsen. Det känns skönt att man kan fylla en kvot.

Ska nog ta och göra nåt idag, fick för mig att jag kanske borde gå på bio ikväll, aldrig gått på bio själv, men det vore kanske trevligt.

idag älskar jag Markoolio och Lindas schlagerlåt. Så mycket
smask. så skoj.

Gör inget dumt / A

jobb

Jag har jobbat tre dagar på mitt nya liv. Det är roligt, det är intensivt, det är spännande. Jag är trött. Håll ut, skriver mer nån annan dag.

Har klippt mig idag oxå, rättat till min konstiga frisyr, tillbaka hos min vanliga frissa, inte hårgängetsnazistfrilla igen... Nu är jag nöjd. 

Annars är jag ikväll mest glad för Maddes skull som fått jobb hos Amelia. Hon är bäst, inte Amelia alltså utan Mads. Fast Amelia är ju rätt ball hon med. GRATTIS!

Nu ska jag äta apelsin, för apelsin är gott.

Födelsedagsbarnet

Min tjej fyller år idag. Tjoho vad stor hon är nu. Dock är hon inte här, men vi sågs i 2,5h på hennes mellanlandning i Sthlm. Hon kom från Tärna och skulle ner till Åsa. Dessa skrivarkurser... Bjöd iaf på middag på god wokrestaurang och fika på vårt stammisfik Waynes. Men det vore mysigare om hon inte skulle åka iväg igen.

Födelsedagsbarnet


Snön vräker ner, helt galet, vi som trodde det skulle bli vår. Fast jag tycker om snö, jag tycker om snö mycket,fast ovädret kan man ju gärna vara utan.

puss på er gullrumpor, nu ska jag bada skumbad. Tjo

lika?

Igår var vi på Frescati Poetry slam och en kille kom fram till mig och sa: Det här har du säkert hört tusentals gånger, men du är ju jättelik Ana Barata (hallåan på svt). Men det säger väl alla?
Är det nån som ser likheten? Kanske munstorleken då?!



nyp mig och säg att jag inte drömmer

jag går runt som en sol och bara ler åt att min (ofrivilliga) ledighet snart är slut. På måndag börjar mitt nya liv. Innan dess ska jag utnyttja den energin till att röja i lägenheten.

jag undrar bara vad som hänt...

det fantastiska har hänt, det som jag trodde var en omöjlighet. Jag, Annika, har fått mitt livs första heltidstjänst. På måndag kl.08.00 börjar mitt nya liv som pedagog på föskolan Olympen. En förskolan med hälsa som profil.
Detta gav mig energi som jag typ aldrig upplevt. Här sitter jag, klockan är snart nästa dag och jag är pigg som om dagen nyss börjat och har sorterat viktiga saker. Maria kom precis in och sa: Annika vad är det för fel på dig, du brukar inte vara pigg så här dags...
Jag som helst vill gå och lägga mig kl.22. Senast. Nåt har hänt, jag är glad. Jag ska börja jobba.
(som en lite parentes kan jag ju nämna att jag fick ett till jobberbjudande idag, som resursperson åt en 4 årig pojke på ett annat dagis, men tackade nej, dels för skamlönen de ville erbjuda mig var 10000kr.. nej tack, jag gympar hellre med barn om dagarna för betydligt mer pengar.) Hoppas nu bara att inte skenet bedrar, och att det är just så roligt som jag fått intryck att det är.

Maria vill sova, det vill nog min kropp oxå.

PUSS!

GRATTIS KALLUR!!!

Alla dessa män som ska vinna ALLA priserna. Men så tillslut en kvinna. Det bästa av alla. Maria och jag skrek! Vilken tjej!
GRATTIS SUSANNA!


resumé

Jag  har varit i världens vackraste land  med min och kompisar från hans Österriketid för hundra år sen. Det blev en väldigt grabbig vecka eftersom jag var ganska ensam representant av det kvinnliga könet. KVOTEN ÄR FYLLD!!! Vi har åkt massa skidor!! Borde man göra oftare verkligen. Det blev fyra dagars skidåkning i strålande sol från en klarblå himmel. Skulle ha blivit sex dagar men en dag (då det ösregnade) tyckte jag det var dags att vara lite magsjuk och sista dagen var det storm så allt var stängt och jag åkte till Zell am See och hälsade på familjen jag jobbade hos för tre år sedan. Mycket skoj. I Österrike kan man äta så ruskigt god (onyttig mat). Den här underbara gyllengula Kaiserschmarren "hackad pannkaka med florsocker på"   avnjöts i lunchsolen i torsdags (på mammas och pappas stammisrestaurang för 30 år sen). Sista kvällen åt vi alla 10 middag på en ruskigt god restaurang och efter huvudrätten var jag galet proppmätt men kände ändå att man inte kan åka ifrån Österrike utan att ha ätit en Apfelstrudel  Och detta var den godaste jag ätit, med vanlijsås som luktade vanilj, och vilken uppläggning. Imponerad!

Das war das!
Aufwiederhören! A




Linus

Linus
Vår katt är och förblir knäpp












Finns det nåt som är bättre?


Fortfarande lika arbetslös men om 61 timmar står jag högst upp på en alptopp med skidor under mig och sex dagars skidåkning framför mig.



ettårsjubileumidag


Alla summerar ju året och då måste väl jag oxå det... känner nån slags press. Fast det kan nog vara bra. På nyårsafton brukar jag alltid vilja få mina töser att summera året men de brukar sällan vara villiga, eller snarare aldrig.

2006 var året då jag började blogga. Väldigt dumt egentligen, har inte skrivit ett ord i min dagbok sen typ februari. 105 inlägg senare står dagboken fortfarande lika tom. Det ska bli ändring. Den ska med till Alperna på lördag och det blir starten. Annars minns jag ju inget av mitt liv.

2006 var oxå året då jag läste klart min utbildning och blev certifierad massör. En massa jobbsökande (undrar just hur många jobb jag sökt sen i april? flera hundra skulle jag tro, iaf hundra) Jobbat som massör, på Korpen, lett barngympa, läst idrottspsykologi, folkhälsovetenskap och hälsopromotion. 

I maj gick jag en regnig dag (med hjärnskakning efter att ha dunkat näsan i väggen när jag sov) på visning i Hökarängen. Jag var på 27e plats i kön (tror jag) men det var vardag kl. 13 så vi var bara fyra på visningen. Den var sönderslagen, blod på en vägg, risiga tapeter, och äldreboendeplastmatta på golvet. Jag ville inte bo i Hökarängen. Nu älskar jag den. Nyrenoverad och superfin. Älskar mina 61kvm. 

I mars fick jag äntligen
Maria att förstå att vi hörde ihop. Efter ett långt spaningsarbete på tre månader fick vi arslet ur och började kila stadigt... mmm

Har inte blivit så många resor under året. "Bara" en trip till Hamburg i februari och en vecka på Gran canaria i maj med klassen.

Ett ganska bra år men 2007 ska bli bättre!

Vad händer i vår? Ingen aning. På lördag åker jag till Kitzbühel och sen ska jag ta tag i verkligheten. Ha ingen oro.

Då var det gjort.
/A