Hur kan man då kalla lättprodukter för hälsosamma?

Här kommer fortsättning om den hemlige kocken...

I matlagningsgrädden finns det ett stabiliseringsmedel som kallas E407, karragenan. Ämnet, som i djurförsök visats cancerframkallande, framställs av en viss sorts rödalg.

Skulle häromdagen köpa creme fraiche. Maria har alltid tyckt att vi ska köpa den fetaste varianten, men jag har tyckt att vi lika gärna kan ta den med 15% fett. Nu har Maria vunnit. Lätt creme fraiche är bara tillsatser. Äkta varan 34% är grädde och syrningskultur. Lättvarianten innehåller följande: högpastöriserad grädde, modifierad stärkelse, stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl* och pektin*) och syrningskultur.
Detta gäller alla lättprodukter, eftersom när man tar bort fettet blir den inte lika stabil och måste ersättas med något annat. 
Hur kan man då kalla lättprodukter för hälsosamma?

Välj produkterna utifrån längden på ingridenslistan och stirra er inte blinda på %. Ta såklart den produkt med kortast lista! 

*Fruktkärnmjöl kan användas i hårborttagningsprodukter
*Pektin änvänds mot diarré

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är alltså E407 vi ska akta oss mest för?
Kram/Hell

2007-11-10 @ 17:48:32
Postat av: Annika

nej, det finns nåt ämne som sminkar upp alla konstiga smaker. återkommer när jag kommer dit i boken...
men akta dig för E407an oxå... alla E:n för den delen

Postat av: Sara

Men usch!

2007-11-11 @ 15:27:50
URL: http://gulabananer.blogspot.com
Postat av: Kristina

SNUSK!

2007-11-12 @ 20:11:24
URL: http://tussilago.blogg.se
Postat av: johanna

mycket klokt! vi äter så mycket konstigheter... som norsk lax som benas i thailand och sen kommer tillbaka hit. på tal om att jorden håller på att dö liksom...

2007-12-02 @ 18:24:11
URL: http://johannamy.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback