När världarna krockar..

Den senaste veckan har min värld och världen utanför krockat hela tiden. Hetero/homo. Killnorm. Tjejnorm. Jag har inget intresse av att diskutera lösnaglar som bara är sååå snyggt och löshår och brasilianska vaxningar. Jag vill inte gå ut på stureplan.
Vissa snackar topplån och barn och hus och helst av allt vill jag bara hem till mina olikfärgade plastgolv i förorten. Ja tack!! Och i panik ringer jag Hella för att få lite reflexion om vad som är den riktiga världen. Jag vill ha v. 31 NU!

Varför sa jag inget?

Igår vid 00-tiden, när jag skulle hem och stod på medis och väntade på tåget såg jag en man och en kvinna några meter bort. Han tog tag i henne med mansgreppet (kraftigt tag i nacken med ena handen) och jag såg att han svor och skrek åt henne. Vi gick på tåget och jag såg till att gå in i samma dörr. De ställde sig i varsitt hörn av dörrparet, han glodde argt på hennes ryggtavla och hon stod och ansträngde sig från att inte börja gråta. Och i det tredje hörnet stod jag. Tyst. Varför? Jag vill så gärna säga nåt. Till henne. Till honom.(eller sparka honom hårt på speciellt utvalt ställe) Kanske hade det gjort saken värre när de kom hem och hon säkert skulle få sin behandling för att hon kanske pratat med fel kille eller överhuvudtaget sett åt någon annans håll än hans. Två finklädda personer, säkert högt uppsatta, så förtryckt. Ja, det farligaste stället för kvinnor och barn att vistas i är just inom familjens fyra väggar.
DN söndag började en artikelserie idag om det nya
folkhemmet. Först ut var Bitterfittans författare Maria Sveland. Mycket läsvärt. Tack världen för att jag slipper vara hetero. Det verkar jävligt trist.


Vi pratade faktiskt om min katt och inte om att din förra chef är bög!

Varför byter man alltid ämne när någon fattar att man är gay?

Gårdagens samtal med en kollega löd.
- Du bor ihop med din sambo va?
- Ja, eller jag gjorde, men vi har precis flyttat i sär.
......
- Du hade katt också va?
- Vi hade katt, men det var HENNES katt så jag har ingen längre.
- Va, vaddå HENNES? Jag trodde din sambo var en HAN
....
- Får jag fråga om du är bi?
- Men det finns trevliga killar också.
- Min förra chef var bög.
- Jag har jobbat på Tip Top (fd gayklubb)


Vad skulle hända om vi vänder på det och antar att han berättat om tjejen han dejtar.
- Va, har du tjej.
- Är du bi?
- Men tycker du att alla killar är idioter?
- Flera av mina kompisar är hetero och min föräldrar också och de är rätt trevliga, så det är helt ok med mig att du är sån där.

Fattar ni nu hur dumt det är? Så döda heteronormen tack. Fråga om folk är tillsammans med någon om du nu känner att du behöver veta det, inte förutsätta att de är sånna där heterofiler.

Komma ut en gång? Knappast, varje dag, hela tiden. Men jag njuter lite, älskar när folk inser sina felsteg och får sig en tankeställare och att se deras miner. Därför säger jag det inte rakt ut. För en annan kollega tog det en hel arbetsdag idag att fatta att killar inte är min grej fast jag benämnt mitt ex som hon så hajade hon inte.

Men snart är det Europride och då får ni akta er. Stan kommer invaderas av homon och trans av alla sorter från världens alla hörn. Håll i er, då är det ni som är de andra. Mohahah. (nu märkte ni kanske att jag heteronormade lite och förutsatte att ni är hetero, förlåt)

vilket kön har en person med skjorta och kort hår?

En 7åring som satt och väntade på bussen bredvid mig idag frågade sin mamma:
- Är det där en flicka eller pojke?
-Det är nog en flicka, flickor kan oxå ha kort hår.

Ångrar att jag inte gav den stackars helt rosaklädda ungen en lektion i kön och sexualitet, istället satt jag bara tyst och skrattade inom mig.

Förra helgen var jag i Skåneland, där var det kul

     
Filippa Bark, Papa Dee och mina brudar som bor på tok för långt borta

efterlysning

Efter Marias flytt saknar jag nu några böcker och tänkte att jag kanske lånat ut de till någon. Men till vem?
- Bitterfittan
- En riktig våldtäktsman
- Åsa fhsk skrivarbok..
Ge dig till känna om du vet att du har den hos dig.

Annars har flytten gått bra och jag håller på och möblerar om för fullt. Vardagsrummet är så gott som klart med syhörna och soffdel. Bara lite kuddar som ska sys och en taklampa som ska inhandlas. Sovrummet gapar tomt med bara en 80cm bred madrass i ena hörnet. Sängen ska nog inhandlas nästa vecka.

Ikväll blir det midsommarfirande på Lidingö med kända och okända. Knytis, sillunch, grillning och kanske lite kubb. Schysst.

Glad midsommar!!


Resten av...

...veckan bjuder på Utötripp, studentutspring och kalas, picnicar, friskvårdsfolk, öl, förfest med underbara genustokar, Slick och lite barn. Och massa massa sol!!